Радио Градишка обиљежава 44 године постојања (ВИДЕО)

Радио Градишка је најстарији електронски медиј у овом граду чија је основна улога и дјелатност брзо и тачно информисање грађана о свим дешавањима на подручју локалне заједнице.

Рајко Ромић в. д. директора РТВГ рекао је поводом 44 рођендана Радио Градишке да је радио важан сегмент Радио-телевизије Градишка.

Радио телевизију Градишка данас чине три сектора: радио, телевизија и веб портал с тим да је радио и даље главни носилац програма и свих активности. Он је нагласио да РТВГ крупним корацима иде напријед с циљем даљњег развоја и производње квалитетног програма.

Новинарка Сузана Видовић нагласила је да је Радио Градишка медиј који је оправдао своје постојање и остао на путу којим је кренуо давне 1979. године, не занемарујући своју основну  функцију- информисање.

Видовићева је додала да након више од 100 година постојања овог медија у свијету, радио има будућност јер „не окупира комплетног слушаоца, већ му даје простор за друге ствари“, има дозу мистичности и посебну везу са слушаоцима.

Новинар Милан Пилиповић истакао је да је Радио Градишка медиј са дугом и богатом традицијом који је увијек карактерисао озбиљан рад и велика одговорност за јавну и писану ријеч.

Менаџер Града Градишка Бојан Вујиновић рекао је да се слушајући програм Радио Градишке могу пронаћи све генерације слушалаца, односно информисати, едуковати и забавити.

Радио Градишка почела је са радом 29. септембра 1979. године.

Д. Јанковић

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=RXDtxu_5zgo[/embedyt]

Share With: