Љубав на точковима камиона

Брачни пар Мандић из Градишке, Снежана и Ђорђе у априлу прошле године одлучили су да ураде нешто што ће им учинити живот занимљивим и омогућити да много више времена проводе заједно, почели су да раде заједно као возачи у међународном транспорт.

Обоје су одрасли у породицама возача камиона, тако да се љубав према камионима родила од малих ногу.

“Прошле године смо одлучили да нашу љубав и љубав према камионима ујединимо. Шансу да остваримо свој сан пружила нам је транспортна фирма. Многи су одбили да приме почетника и уједно жену која жели да ради као возач камиона. У току полагања за Це категорију сви су говорили да правимо огромну грешку, али за нас се та одлука испоставила као пун погодак. Предности овог посла су авантура, слобода и оно најбоље, плаћени смо да путујемо”, наводи Снежана.

Посао возача има једну ману, а то је одвојеност од породице и пријатеља, али оно што Мандиће гура напред је то да раде оно што воле.

“Најлепше призоре смо доживљавали јутарњом вожњом уз Азурну обалу уз прве зраке сунца. Тренутно возимо на релацији Италија – Шпанија, волимо мало топлије крајеве. Како смо почели радити заједно, проводимо пуно више квалитетног времена заједно. Имајући вашег супружника са вама не само да ћете се још више зближити, већ ће вам помоћи да се борите против осећаја самоће, коју возачи доживљавају кад возе сами. Најлепши осећај је када видим своју супругу како ужива оног момента када седне за волан и покреће камион. Она стално говори како је моћан осећај да мали човјек може да покрене огроман камион. Оно шта је јако битно је што уместо позива кући да јој чујем глас, тај глас имам поред себе. Заједно пружамо примјер другима, да се охрабре на овакав корак, али је јако битна љубав према овом послу, а не само новац, за којим многи само иду”, каже Ђорђе.

Мандићи закључују да је за овај посао потребно много разумијевања и толеранције између супружника, мема опције ‘требам време за себе’

М.Малешевић

Share With: