У Градишци за викенд 1.000 спортиста

Градишка ће за викенд бити један од регионалних центара спортских дешевања, јер ће на двије велике спортске манифестације и седам првенствених утакмица окупити око 1.000 спортиста.

Нaјвећи спортски догађај у Градишци биће 6. Градишки полумаратон, који у недјељу, 6. марта, организује Атлетско-рекреативни клуб Градишка.

У тркама на 5, 10 и 21 километар, које стартују испред градишког Културног центра у 12 часова, учествоваће 400 такмичара из Републике Српске, Федерације БИХ, Хрватске, Словеније, Србије, Бугарске и Мађарске, а сат времена раније стартоваће и трка на један километар у којој ће се такмичити око 100 дјечака и дјевојчица.

Друга по масовности спорстка маниФестација за викенд у Градишци биће Првенство Републике Српске у џиу џицуу, коју организује градишку клуб „Самурај“.

Ово Првенство биће одржано у Арени Градишка у недјељу, 6. марта, са почетком у 10 часова, а окупиће око 250 такмичара из 10 џиу џицу клубова из Српске.

У Арени Градишка за викенд ће бити одигране четири кошаракашке и једна одбојкашка утакмица.

Кошаракаши Козаре, у Првој лиги Републике Српске, сутра од 16.30 часова дочекују Студент Игокеу, у Другој кошаркашкој лиги Старс Басекет ће у недјељу угостити Уну, а у оквиру омладинског такмичења за кошаркашице биће одигране утакмице између пионирских и јуниорских екипа Лидера и Слободе.

У недјељу ће у Арени бити одигран и градишки дерби Друге лиге Српске за одбојкашице између екипа Козаре и Градишке.

Када је у питању фудбал, за викенд почиње прољећни дио сезоне Прве, Друге и Регионалне лиге.

У 16. Колу Прве лиге Републике Српске, Козара сутра у 14 часова на Градском стадиону „Велимир Сомболац“ дочекује еклипу Модриче Алфа.

У 16. Друге лиге „запад“, Јединство из Жеравице сутра гостује код екипе Борца у Шамцу, а Дубраве у недјељу играју у Добоју против Жељезничара.

У 14. Колу Регионалне лиге, Лијевче сутра у Новој Tополи дочекује Лауш, а фудбалери 13 Скојевки из Грбаваца у недјељу гостују код екипе Црног врха у Јаружанима.

Када је градишки спорт у питању битно је напоменути да овог викенда почиње други дио сезоне Прве лиге рукометне Републике Српске, а јесењи прваци, рукометаши градишке Козаре у недјељу гостују код екипе Вишеграда.

М.Малешевић

Share With: