Током рације два лица затечена да конзумирају опојну дрогу

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка су јуче 14. фебруара око 23 часа и 35 минута приликом извођења оперативно-тактичке мјере и радње рације у угоститељском објекту у улици Живојина Мишића, град Градишка, затекли лица Б.П. и Г.Б. обојицу из Градишке да конзумирају бијелу прашкасту материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин.

           На лицу мјеста извршен је увиђај и изузети су предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку, а даљим радом полицијских службеника утврђено је да је опојну дрогу која је конзумирана набавио и омогућио за кориштење лице Б.П., док је лице С.Д. из Градишке омогућило конзумирање исте у угоститељском објекту, након чега су сва три лица лишена слободе.

           На основу наредбе Основног суда у Градишци, извршен је претрес кућа, пратећих објеката и угоситељског објекта на три локације на подручју града Градишка које користе осумњичени, којом приликом је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин.

           О свим околностима догађаја обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се лица испитају на наведене околности, те да се против Б.П. и С.Д. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Омогућавање уживања опојне дроге“, док је лицу Г.Б. издат прекршајни налог због почињеног прекршаја по члану 17. Закону о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге).

МУП-С.С.Ц.

Share With: