Сутра 23. редовна сједница Скупштине града Градишка

Двадесет трећа редовна сједница Скупштине града Градишка биће одржана сутра, 19. априла са почетком у 9 часова.

На дневном реду је 29 тачака, међу којима је и Извјештај о извршењу Буџета града за 2022. годину.

Одборници ће разматрати извјештаје о извршењу Акционог плана Стратегије развоја локалних путева и улица на подручју града, реализацији Плана утрошка средстава остварених од накнада по основу кориштења шума и шумског земљишта и Плана кориштења средстава од концесионих накнада за прошлу годину.

Биће разматрани и извјештаји о реализацији програма заједничке комуналне потрошње, уређења градског и осталог грађевинског земљишта, текућег одржавања и реконструкције локалних и некатегорисаних путева, текућег одржавања и реконструкције хидромелиорационог система, такође за прошлу годину.

Одборници ће разматрати извјештаје о реализацији програма кориштења средстава остварених од накнада за пољопривредно земљиште, те подршке развоју пољопривреде, руралном развоју и предузетништву у 2022. години.

Биће разматрани извјештаји о реализацији програма социјалне заштите и борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних жртава рата.

На дневном реду су извјештаји непрофитних организација о кориштењу средстава градског буџета и стању у неваладином сектора за 2022., те о пословању јавних градских установа и предузеће за прошлу годину и информација о стању у противградној превентиви и припремама за сезону 2023. године.

Биће разматрани приједлози одлука о додјели Повеље почасни грађанин и јавних признања града Градишка.

На дневном реду је приједлог Одлуке о допуни Одлуке о организовању пословања Јавне установе за предшколско образовање и васпитање дјеце „Лепа Радић“ Градишка, приједлози аката из области имовинско-правних односа, разрјешења и именовања и одборничка питања.

Радио-телевизија Градишка ће директно преносити сједницу.

М.Малешевић

Share With: