Хуманисти из Лакташа кренули пјешке на пут дуг 460 километара

Испред храма Свете Тројице у Великом Блашком код Лакташа јутрос су на ходочашће светињама Тумане и Нимник кренули Драган Савић, Владимир Јованић, Гордан Василић, Срђан Станковић и Срђан Гајић, да би, још једном на овај начин, помогли лијечење њиховог суграђанина Александра Милинковића.

Један од ходочасника Срђан Станковић рекао је за Радио Градишку  да је екипа добро физички припремљена. За 12 дана ходочашћа, колико је планирано, прећи ће око 460 километара, у просјеку дневно око 45 километара.

 

Станковић је рекао да ће током путовања носити мајице са натписом “За Ацине кораке” али да ће их, поучени искуством од прошлог пута и продавати. Станковић је додао су се бројни суграђани јавили да да помогну.

„Направили смо 60 мајица и комплетан прилог ићи ће Аци“, додаје Станковић.

Ово је други пут да ови младићи крећу на ходочашће за свог пријатеља Александра, прошле године су пјешачили до манастира Острог.

Александар Милинковић је 2019. године приликом скока у воду задобио тешке повреде и данас је на рехабилитацији и вјежбама. Након несреће се лијечио у УКЦ Републике Српске и имао је више операција вратних пршљенова.

Д. Јанковић

Share With: