Стартује Регионална фудбалска лига, лијевчанско-поткозарски дерби у 4. колу првенства (ВИДЕО)

За викенд почиње и првенство Регионалне фудбалске лиге Републике Српске – група „Запад“ у којој се ове сезоне такмиче три клуба са подручја Градишке.

Лијевче сутра у 17 часова у Новој Тополи дочекује Слогу из Саничана, док је у недјељу екипа 13 Скојевки домаћин Младости из Котор Вароши, а Слога ДИПО из Горњих Подградаца гостује код екипе Полет-Крајишник у Драгочају.

Гостујући у јутарњем програму Радио телевизије Градишка, предсједници Лијевча и Слоге ДИПО, Огњен Жмирић и Михајло Косовић сложили су се да је екипа из Нове Тополе један од првих фаворита за освајање титуле првака Регионалне лиге. Очекују и побједе својих тимова одмах на старту сезоне.

Косовић је истако да је циљ Слоге ДИПО да буде међу први пет екипа у првенству и покуша да још афирмише своје младе играче који су изнијели терет прошле сезоне и освојили титули првака Подручне лиге.

Жмирић је навео да су и Лијевчу на првом мјесту млади играчи и подсјетио да су прошле сезоне имали најмлађи тим у Регионалној лиги.

Жмирић и Косовић су изразили задовољство што ће након дуго година љубитељи фудбала моћи да уживају у лијевчанско-поткозарском дербију два најстарија фудбалска клуба на подручју Градишке, који ће бити одигран у Горњим Подградцима у 4. колу првенства Регионалне лиге.

М. Малешевић

Share With: