Промовисана постхумно објављена књига Душанке Кужет (ФОТО, ВИДЕО)

У Народној библиотеци Градишка  вечерас је представљена постхумно објављена књигa завичајне пјесникиње Душанке Кужет под називом „Пут светих и друге пјесме“.

 

Рецензент књиге свештеник Мирко Милисавић рекао је да Душанка није била само пјесник, већ и умјетник у сваком погледу. Истакао је да се о овој пјесникињи треба говорити са пуним поштовањем, а да њено посљедње дјело које вечерас промовишемо говори о њеном истинском познавању православне вјере.

„У књизи је писала о великим хришћанским празницима, о великомученицима, о Светом Сави,и бројним светитељима“ рекао је Милисавић.

Душанкину жељу, да књига „Пут светих и друге пјесме“ угледа свјетлост дана испунила је њена породица. Кћерка Рената Чајић Кужет каже да јој је веома драго што је, иако је прошло доста времена, књига објаљена и промовисана у Градишци.

О књизи као и о аутору на промоцији је говорио књижевник Небојаша Иваштанин,  јер је Душанка била дугогодишњи члан Удружења књижевника Републике Српске, подружница Градишка.Он каже да је веома значајно што је породица одлучила да објави ову књигу и сматра то њеним култним дјелом, иако је  Душанка била позната и по својим другим књигама које је написала.

У Завичајном одјељењу Народне библиотеке Градишка Душанка Кужет је оставила богато књижевно стваралаштво, рекла је на промоцији књиге директор Библиотеке Сњежана Миљковић. Каже да је углавном писала поезију за дјецу, али и нешто за одрасле , те да је често присуствовала манифестацијама које су организоване у Народној библиотеци.

Н.М.

Share With: