Произвођачи меркантилне пшенице до 31. јануара требају пријавити засијане површине

Министарствo пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава све произвођаче меркантилне пшенице да до 31. јануара 2020.године морају Агенцији за аграрна плаћања Републике Српске поднијети пријаву засијаних површина у јесењој сјетви која ће бити основ за остваривање права на производњу меркантилне пшенице у 2020. години.

Министарство се одлучило на измјену Правилника о подстицајима како би се могла ефикасније планирати средства у аграрном буџету идуће године за ову мјеру, те како би се ранијим подношењем пријаве могло приступити ефикаснијој контроли засијаних површина под пшеницом.

Сви заинтересовани произвођачи пшенице за ову мјеру са подручја Града Градишка могу се јавити Подручној јединици Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у Градишци у циљу помоћи при попуњавању пријава.

За пријаву су потребни: фактура и фискални рачун на име носиоца газдинства, лична карта, текући рачун, потврда из Апиф-а и посједовни лист због уписа катастарских честица, саопштено је из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди Подручна јединица Градишка.

Пшеница је једина култура која се сије у јесен, а подстиче се из аграрног буџета за наредну годину. Измјене Правилника су доступне и на сајту Министарства и Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.

Share With: