Позив дистрибутерима за продају регресираног горива

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске позвало је дистрибутере нафте и нафтних деривата у Српској да учествују у продаји регресираног дизел горива регистрованим пољопривредним газдинствима за потребе прољећних и јесењих радова у овој години.

Позив, који је отворен до 3. марта, упућен је узимајући у обзир чињеницу да је, због скорог почетка прољетних радова у пољопривреди, неопходно започети реализацију подстицајне мјере регресирања дизел горива у најкраћем року на простору цијеле Републике Српске, саопштено је из ресорног министарства.

Након изјашњења по позиву, Министарство ће потписати споразум са дистрибутерима који искажу интересовање за учешће у продаји регресираног дизела, а након тога сачинити списак овлаштених дистрибутера који ће објавити на званичној интернет страници Министарства.

Дистрибутерима је достављен и текст нацрта споразума о пословно-техничкој сарадњи, а позив и текст споразума дистрибутери и сви заинтересовани могу преузети на интернет сајту Министарства.

Потписивање споразума са дистрибутерима вршиће се у складу са епидемиолошким мјерама, о чему ће дистрибутери бити благовремено обавијештени.

Share With: