Лакше до Галенфармових производа

Јавна здравствена установа „Апотека Градишка“ у марту прошле године покренула је веб продавницу путем које се могу купити разни галенски производи из асортимана „Галенфарма“.

Замјеник директора ЈЗУ „Апотека Градишка“ Драган Касагић каже да се на веб шопу налази: козметика, додаци прехрани, медицинска средства, заштитна опрема, апарати и други производи.

„Најтраженији су препарати за побољшање имунитета, помоћна терапија, тестови, заштитна опрема. Апотека је ограниченог асортимана доступна 24 часа дневно“ истакао је Касагић. Он додаје да на веб шопу нису у понуди лијекови, јер законском регулативом у БиХ није предвиђена њихова продаја путем интернета.

„Разни лијекови и други производи Галенфарма, који их има око 200, могу се пронаћи у апотекама у Градишци, али и другим локалним заједницама широм Републике Српске и БиХ“, рекла је директор ЈЗУ „Апотека Градишка“ Свјетлана Ковачевић.

„Основна мисија је снабдијевање становништва лијековима, издавање лијекова на рецепт. У склопу имамо нашу галенску лабораторију која је добила одобрење од ресорног министарства да може израђивати галенске препарате и да их продаје трећим лицима“ нагласила је Свјетлана Ковачевић.

„У савремено опремљеној галенској лабораторији „Апотеке Градишка“ у којој ради велики број стручних лица свакоднвено се производи чајеви, сирупи, капи и други производи које дистрибуирају широм Републике Српске и БиХ“ каже руководилац ове галенске лабораторије Владимир Барош.

„Користимо велики број природних сировина са наших подручја,а што се тиче козметике користимо уље јојобе, аргана, кокосово уље“ додао је Барош.

Директор “Галенфарма” Марија Суботић истакла је да се њихови производи налазе у око 800 продајних објеката, а такође има доста заинтересованих за услужну производњу, на коју могу адекватно одговорити. Она каже да су због ситуације са корона вирусом у посљедње вријеме највише тражени витамини.

“Галенфарм” свакодневно проширује палету производа. У наредном периоду радиће на линијама за његу коже, али и на производњи сирупа без шећера.

Н.Миљковић

Share With: