Карла Обрадовић и „Денс степ“ наступиће на „Ритму Европе“

На манифестацији „Ритам Европе“ Градишку ће ове године представљати вокални солиста Карла Обрадовић и пратећа плесна група „Денс степ“ која је саставни дио Културно умјетничког друштва „Коловит“ Градишка.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Градишка Драгутин Ковачевић рекао је да град Градишка другу годину за редом учествује на манифестацији „Ритам Европе“.

„Прошле године смо заузели високо четврто мјесто, а ове године се надамо и бољем пласману и радићемо на томе. То је промоција туристичких капацитета града Градишка, музичких потенцијала и лијепо дружење дјеце из општина и градова Републике Српске“, навео је Ковачевић и нагласио да се на манифестацији очекују и умјетници из Србије и Црне Горе.

Седамнаестогодишња Карла Обрадовић изјавила је за Радио  Градишку да је срећна што ће представљати свој град на дјечијем музичком фестивалу „Ритам Европе“.

„Нисам се надала овоме. Још увијек не знам са којом пјесмом ћемо се представљати ја и дјевојке из „Денс степа“: Тамара, Ирина, Исидора, Маја и Луција“, навела је Обрадовић и истакла да је за њих учешће на овој манифестацији велика част и да ће се потрудити да постигну што бољи успјех.

Градишка је прошле године приступила овом пројекту којег неки називају малом Евровизијом, наступала је Николина Чакаљ са плесном групом „Денс степ“ и од 15 екипа освојила четврто мјесто.

Припреме за „Ритам Европе 2022. године“ трајаће од 15. марта до 15. јуна, а такмичење се очекује на јесен у Котор Варошу, чија је екипа прошлогодишњи побједник.

Финале „Ритма Европе“ биће емитовано у директном преносу на Радио телевизији Републике Српске, а побједник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника и гледалаца који гласају потем СМС-а.

Г.Влаинић-С.С.Ц.

Share With: