Евидентирано 69 прекршаја у вези са ванредним стањем

Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којим је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 15.00 до 05.00 часова у протекла 24 часа прекршило је 68 грађана у Републици Српској.

Полицијски службеници су евидентирали и једно лице које је прекршило изречену мјеру кућне изолације и истовремено прекршило полицијски час.

Без личне заштитне опреме (заштитне маске и рукавица) на јавним површинама, у протекла 24 часа затечено је 77 лица којима је у складу са Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести уручен прекршајни налог.

Подсјећамо, забрана кретања, односно полицијски час на територији Републике Српске од данас 07.05.2020. године на снази је сваки дан од 22,00 часова до 05,00 часова.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

Share With: