Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Nedjelja Crvenog krsta od 8. do 15. maja biće obilježena brojnim aktivnostima

Svjetski dan Crvenog krsta biće obilježen sutra,  8. maja na dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška Borko Dević u izjavi za Radio Gradišku rekao je da će Dan Crvenog krsta obilježiti sutra u 11 časova podjelom paketa porodiljama i bebama u porodilištu gradiške Bolnice i da će odjelu porodilišta  uručiti ćebad.

“Povodom Nedjelje Crvenog krsta koja se obilježava  od 8. do 15. maja obići ćemo porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju  i oko 50 višečlanih porodica  i uručiti im prigodne pakete”,  dodao je Dević.

On je naveo da su tokom novonastale situacije u vezi sa virusom korona imali dosta posla i da su građanima i institucijama pružali pomoć.

“Na raspolaganje Kriznom štabu i Gradskoj upravi stavili smo preko 60 kreveta za opremanje karantina u Vrbaškoj, podijelili  smo preko 1000 prehrambenо higijenskih paketa, dijelili smo maske našim starijim građanima i sendviče i vodu vozačima na graničnom prelazu“, istakao je Dević i zahvalio se  svim volonterima koji su nesebično pomagali i pomažu u ovom periodu.

On je dodao da imaju potrebnih namirnica za narednih petnaest dana i zahvalio svim donatorima koji su im pomogli u ovom periodu epidemije virusa korona te haglasio da će svaka pomoć i u narednom periodu biti od velike pomoći.

Gradska organizacija Crvenog krsta je otvorila žiro- račun kod NLB banke na broj 562-010-00001134-95  na koji svi zainteresovani mogu uplatiti novčana sredstva.

U svijetu postoji oko 200 nacionalnih društava Crvenog krsta sa oko 500 000 zaposlenih i oko 17 miliona volontera.

Share With: