Двије децније постојања Огранка Вукове задужбине у Градишци (ВИДЕО)

Најављујући промоцију „Данице“ српског народног илустрованог календара за 2022. годину. професорица Радана Вила Станишљевић гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Градшка подсјетила је на саме почетка рада Огранка Вукове задужбине.

Она је истакла да је оснивач био доктор Борислав Шокчевић и да је он урадио све послове који су били потребни и нимало једоставни.

„Од тренутка када је формиран Огранак кренуо је узлазном путањом. Постао је препознатљив јер је Градишка једне године имала више претплатника него сви градови заједно, те је због тога на омоту писало покровитељ овог издања је Огранак из Градишке“ додала је професорица Станишљевић која је такође била један од оснивача.

Она је напоменула да сада Сњежана Миљковић води Вукову задужбину у Градишци са великим трудом и са успјехом, јер је то сусрет са потпуном новим миљеом жвота.

Миљковићева је рекла да јој је част што води задужбину у Градишци, те је да ће на промоцији „Данице“ присуствовати пренумеранти којих је све више као и представници Вукове задужбине из Београда, проф др. Бошко Сувајџић, Славко Вејиновић и Душица Матицки.

У „Даници“ су чланци из разних области врло умних људи и прати хронолошки годину дана у свијету културе и умјетности као и дио за дјецу и младе.

Градска управа Градишка годинама пружа подршку раду Огранку Вукове задужбине у Градишци.

Н.Миљковић

Share With: