Борачка организација помаже стамбено збрињавање борачких категорија

4.10.2019.

Градска Борачка организација и Фондација „Солидарност“ организују хуманитарно „Плесно вече“ плесног клуба „Ритам“ у циљу прикупљања новчаних средстава за изградњу куће вишечланој породици Ненада Јокића из Петровог Села, који је учесник Одбрамбено–отаџбинског рата.
Хуманитарно плесно вече биће одржано у сриједу, 16. октобра са почетком у 18 часова у малој сали Културног центра у Градишци.

Предсједник Борачке организације Градишка и руководилац Фондације „Солидарност“, Милован Гагић, гостујући у програму „Радио Градишке“ истакао је да су кроз активности Фондације до сада направили 15 кућа припадницима социјално-угрожених борачких категорија.

„Ове године покренули смо акцију за изградњу куће вишечлане породице Јокић Ненада, борца прве категорије, породице која има деветоро чланова и живи у скромним условима“, рекао је Гагић и додао да су акцију покренули у сарадњи са Градском управом и захваљујући донацијама привредника и појединаца.

Гагић је додао да би у наредних 15 дана кућа требала бити покривена, након чега ће бити потребна средства за опремање.

Он је навео да ће сличне акције у сарадњи са Центром за социјални рад наставити у наредном периоду уз финансијску подршку локалне управе.

Гагић је нагласио да су паралелно са активностима помагања борачким категоријама да се системски рјешавају одређена питања покренули и активност пописа борачких категорија на подручју Градишке, укључујући параметре који се односе на материјални и економски статус бораца, здравствено стање и слично.

Он је рекао да на подручју Градишке има 7 700 припадника борачких категорија.

У Борачкој организацији Градишка од понедјељка, 7. октобра па до 31. октобра сви заинтересовани моћи ће да упишу зимницу из програма „Витаминке“.

Share With: