Упозорење на јак олујни вјетар у цијелој Српској

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на јак олујни вјетар за данас и сутра у цијелој Републици Српској.

Из Хидрометеоролошког завода навели су да ће данас јачати јужни и југозападни вјетар, прво на западу, а увече и у ноћи и у осталим предјелима. Увече и током ноћи биће вјетровито уз јак до олујни вјетар.

– Удари вјетра на западу биће од 40 до 70 километара на час, на планинама и јачи – прогноза је Хидрометеоролошког завода.

Вјетровито, уз јак до олујни вјетар у свим предјелима, биће и сутра у првом дијелу дана. Удари вјетра биће од 50 до 90, на планинама понегдје и око 100 километара на час.

Ујутру и прије подне прво на сјеверу, а током дана и у осталим крајевима најављени су и пролазно јачи пљускови са грмљавином, а вјетар ће до вечери ослабити у свим предјелима.

Из бањалучког Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице позивају становништво, правна и физичка лица, да благовремено предузму све мјере и радње на заштити људи и материјалних добара, те да активности на отвореном прилагоде најавама метеоролога.

Share With: