Град Градишка и Републички секретаријат издвојили 90.000 КМ за изградњу пута у Ровинама

Градоначелник Градишке Зоран Аџић и директор Републичког секретаријата за избјегла и расељена лица и миграције Давор Чордаш свечано су пустили у употребу асфалтирани локални пут у мјесној заједници Ровине.

„Изграђене су двије дионице пута укупне дужене 450 метара. Изградња је коштала око 90.000 КМ а по 50 одсто потребних средстава издвојили су  Републички секратаријат и локална управа. Ријеч је о густо насељеном дијелу Ровина, у коме живе претежно људи који су у току ратних дешавања у БиХ доселили са подручја Доњег Вакуфа“, навео је Аџић.

Он је додао да је изградњом пута људима који су у овом насељу изградили своје куће побољшана инфраструктура, те да је циљ локалне управе да обезбједи боље услове за живот у свим мјесним заједницама на подручју Градишке.

Чордаш је истакао да је изградња инфраструктуре веома важна за људе који су одлучили да остану да живе на подручју Градишке, те да Републички секретаријат настоји да увијек учествује у пројектма који су усмјерени ка побољшању услова живота избјеглих и расељених лица и повратника.

„Републички секретаријат и Влада Републике Српске су за пројекте стамбеног збрињавања и изградњу инфраструктурe у Градишци посљедњих четири година издвојили око седам милиона КМ. Градишка је примјер локлане заједнице гдје су људи одлучивали да остану да живе и гдје су се враћали. Очито је да су прихваћени, што је значајно као и изградња инфраструктуре и њихово запошљавање“, рекао је Чордаш.

Мјештанинин Ровина Љубомир Новаковић захавлио је Градској управи и Републичком секретаријату на изграњи пута, наводећи да је овом насељу потребна још расвјета и друга инфраструктура, али да су мјештани задовољни и оним што је до сада урађено.

М.М.

Share With: