Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Zoran Tegeltija političar godine

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija proglašen je za političara godine u izboru “Večernjeg lista”, izdanje za BiH.

Tegeltija je sinoć zahvalio za ovo značajno priznanje i čestitao ostalim dobitnicima koji su pokazali da se i teškim i složenim trenucima u kojima se živi i radi mogu ostvarivati rezultati vrijedni pažnje.

On je podsjetio da je Savjet ministara na čijem je čelu formiran godinu dana nakon što su održani opšti izbora, a da je tek nedavno kompletiran.

“Savjet ministara sam shvatio kao mjesto dogovora i kompromisa u BiH, kao mjesto za rješavanje životnih problema građana i poslovne zajednice. Vođen tom logikom prvih deset dana rada postigli smo dogovor i kompromis o ključnim ekonomskim pitanjima u BiH sa poslovnom zajednicom i premijerima entiteta o najvažnijim stvarima koje treba raditi”, rekao je Tegeltija.

On je u obraćanju podsjetio da je Savjet ministara ratifikovao sporazum o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo između Srbije i BiH, omogućio grantove i kredite za izgradnji Koridora “Pet ce” koji se gradi u Republici Srpskoj, ali i između Zenice i Žepča, kao i na jugu, dok su obezbijeđena sredstva za izgradnju tunela Ivan.

“Obezbijedili smo sredstva za izgradnju graničnog prelaza u Bratuncu koji će konačno omogućiti da u funkciji bude most `Bratoljub` koji spaja Srbiju i BiH. Odblokirali smo procese evropskih integracija”, podsjetio je Tegeltija.

On je ocijenio da će ovu godinu sigurno obilježiti pandemija virusa korona, koja će promijeniti naše živote i ambijent.

“Uspjeli smo dobiti prvi dio borbe za spašavanje života. Obezbijedili smo nesmetano snabdijevanje robe preko granice, ali i pomoć od 700 miliona evra finansijske podrške BiH. Tako veliki obim finansijske pomoći BiH nikad nije u tako kratkom periodu obezbijedila. Ono što je pred nama i što će biti veoma teško jeste borba sa ekonomskim posljedicama”, ukazao je Tegeltija.

On je naglasio da je formirana radna grupa koja će pripremiti jedinstven odgovor BiH na socijalno-ekonomske probleme.

“Ukoliko budemo uspješni u prevazilaženju ekonomskih i socijalnih problema protiv kovida-19, mjeriće se uspjeh svih nas u BiH. Siguran sam da zajedno moramo da gradimo društvo i radimo kako bi izgradili bogatije, sigurnije i pravednije društvo od onoga u kojem danas živimo”, istakao je predsjedavajući Savjeta ministara, kojem je priznanje sinoć uručio predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić dobitnik je nagrade “Večernjakov pečat” za ličnost godine, a isto priznanje dobile su i ljekari Darija Kisić Tepavčević iz Srbije i Alenka Markotić iz Hrvatske.

Šeranić je rekao da priznanje duguje svim zdravstvenim radnicima u Srpskoj, timu u Ministarstvu zdravlja i svojoj porodici.

“Koristim priliku da zahvalim `Večernjem listu` za priznanje i izrazim nadu da ćemo u budućnosti biti manje u prilici da se susrećemo sa ovakvim situacijama koje smo imali u protekla tri mjeseca”, rekao je Šeranić.

Prestižna manifestacija, 19. “Večernjakov pečat”, ove godine zbog pandemije virusa korna održana je istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regionu.

Share With: