Top lista

Top lista za 08.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Značajno manji broj saobraćajnih nezgoda

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske je u julu, od kada se sprovodi preventivna kampanja “Vozi oprezno, putuj bezbjedno”, evidentiralo značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i stradalih u saobraćaju u odnosu na isti period prošle, ali i pretprošle godine.

Tokom juma evidentirano je 790 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 113 ili 12,5 odsto nego u istom mjesecu lani, odnosno manje je za 215 saobraćajnih nezgoda nego u julu pretprošle godine, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U julu ove godine poginulo je sedam lica, 11 manje nego u istom mjesecu prošle godine, kada ih je evidentirano 18, dok je u julu pretprošle godine poginulo 15 lica.

Manji je i broj povrijeđenih, u julu je teške povrede zadobilo 40 lica, što je manje za 14 ili 24,9 odsto nego u julu prošle godine, dok je u julu pretprošle godine teško povrijeđeno 67 lica.

Iz MUP-a podsjećaju da je u avgustu prošle godine godine evidentirano 20 poginulih lica, a 25 ih je bilo u istom mjesecu pretprošle godine.

MUP ističe da su njihove brojne aktivnosti koje su sprovedene na području cijele Republike Srpske, kao i evidentno odgovornije ponašanje građana, doprinijeli značajnom poboljšanju bezbjednosti u saobraćaju, zbog čega zahvaljuje građanima.

Kampanja “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” biće sprovođena i tokom avgusta.

Share With: