Zlatan Vidović – glumac sa brojnim ulogama i nagradama

Glumac Narodnog pozorišta Republike Srspke, Gradiščanin Zlatan Vidović trenutno režira predstavu „Emigranti“ čime nastavlja saradnju sa Gradskim pozorištem Gradiška.

Gostujući u emisiji “Kulturni kolaž” Vidović je istakao  da je svoju profesionalnu  karijeru započeo u Gradišci i da na neki način osjeća određeni dug prema Gradišci.

„Ja sam po prirodi lokal patriota i cijenim sve što je Gradiška uradila za razvoj moje ličnosti mene, za mene kao čovjeka“, istakao je Vidović  i dodao mu je cilj, da zajedno sa glumcima Draškom Vidovićem i Admirom Mešićem, stvori u Gradišci pozorišnu publiku. Za Gradsko pozorište Gradiška  do sada je režirao više predstava, a upravo u gradiškom pozorištu 2008.godine je i diplomirao sa predstavom „Audijencija“.Tokom karijere glumio je u brojnim predstavama,  filmovima, televizijskim serijama.Tri puta je proglašavan za najboljeg mladog glumca u BiH,a na Međunarodnom festivalu „Martina Mekdone“ u Pernu u Rusiji, prošle godine dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu za lik Kolmana Konora, kojeg tumači  u predstavi“Usamljeni zapad“.

“Nagrade su potvrda za ono što ste radili i da je neko prepoznao i vrednovao vaš trud i rad” istakao je Vidović koji je glumio sa poznatim srpskim glumcima, poput Petra Božovića, Svjetlane Bojković, Andrije Miloševića i drugih.

Za sebe kaže da je zreo glumac i da tek očekuje velike uloge. Pozorišna publika Zlatana Vidovića trenutno može da gleda u aktuelnim  predstava u Narodnom pozorištu Republike Srpske i Gradskom pozorištu” Jazavac”.

Share With: