Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Živković:Sutra dodjela mjesta u biračkim odborima

Centralna izborna komisija BiH  objavila je 14.septembra preliminarne kandidatske liste i kandidate za lokalne izbore 2020. godine.

Predsjednika Gradske izborne komisije Gradiška Nada Živković, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške istakla je da je za predstojeće lokalne izbore u Gradišci za gradonačelnika ovjereno pet političkih subjekata, za gradsku Skupštinu 29 političkih subjekata, a za nacionalne manjine ovjerena su 22 politička subjekta.

U izbornoj jedinici Gradiška utvrđeno je 90 biračih mjesta na kojima će raditi 94 biračka odbora, a postupak dodjele pozicije u biračkim odborima biće održan sutra, 18.septembra u 13 časova.

Živkovićeva je rekla da, prema podacima CIK-a BiH od 7.septembra ove godine,  pravo glasa na lokalnim izborima 15.novembra ima 55 746 građana Gradiške i dodala da broj registrovanih  birača iz inostranstva za izbornu jedinicu Gradiška još nije utvrđen i da se oni registruju kod Centralne izborne jedinice BiH.

„Tačan broj birača biće poznat 1.oktobra kada će biti zaključen centralni birački spisak“, istakla je Živkovićeva i dodala da birači provjeru mjesta glasanja mogu provjeriti u Gradskoj upravi, na internet stranici Centralne izborne jedinice ili na besplatan broj 091 12 12 12 slanjem SMS poruke sa  jedinstvenim matičnim brojem.

Živkovićeva je naglasila da je Centralna izborna komisija donijela instrukcije o postupanju organa za provođenje izbora na izborni dan  u uslovima pandemije virusa korona i pojasnila da će biti preduzete sve neophodne mjere zaštite i da će svim građanima sa pravom glasa biti omogućeno glasanje.

„Svakom biraču biće mjerena temperatura, a birači će prilikom dolaska na mjesto glasanja morati imati zaštitnu masku i rukavice“, rekla je Živkovićeva i dodala da će za glasače koji budu imali temperaturu biti obezbjeđeno posebno mjesto za glasanje,a biće utvrđen i način glasanja birača koji se na dan izbora zateknu u kovid bolnici.

Živkovićeva je istakla da  im je veliku podršku,  u redovnim ali i u vanrednim aktivnostima, pružila gradska uprava i gradonačelnik Gradiške i naglasila da će Gradska izborna komisija Gradiška 15.novembra  biti spremna za provođenje lokalnih izbora i da će, kao i do sada, raditi transparentno i biti na raspolaganju svim biračima.

Share With: