Top lista

Top lista za 11.04.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Zeljko:Nastojimo da olakšamo nastavu svima

Nastavnica razredne nastave Daliborka Zeljko iz Osnovne škole „Sveti Sava“ Dubrave dio je početne ekipe nastavnika koja od 17. marta realizuju nastavu na daljinu za osnovce u Srpskoj posredstvom programa Radio-televizije Republike Srpske.

Zeljko je u izjavi za Radio Gradišku navela da je početak bio iznimno stresan bez puno vremena za pripremu, da je sada uključeno više nastavnika i da se nastava lakše sprovodi.

„Morali smo prvo da na nivou Republike Srpske pokušamo da napravimo jedinstven plan i program, da vidimo dokle je ko stigao sa gradivom i gdje da nastavimo i da odredimo ko će prezentovati nastavu“, rekla je Zeljko koja predaje učenicima trećeg razreda.

On je navela da je nakon konkretnih planova bilo lakše organizovati koju nastavnu jedinicu obraditi i izvući suštinu u predviđenih deset minuta i djeci prenijeti nastavno gradivo.

Zeljko je naglasila da su napravili više raznih grupa sa nastavnicima, učenicima i roditeljima i da pokušavaju pronaći najbolje rješenje da svima olakšaju nastavu.

Ona je istakla da su se nastavnici prvi put susreli sa takvim vidom nastave pred tv kamerama.

„Problem je što nema djece, postavljamo pitanja i očekujemo odgovor kao u učionici, a gledamo u kameru što je za nas veoma stresno“, rekla je Zeljko i zamolila roditelje da ne zamjere nastavnicima ako je bilo lapsusa i grešaka.

Daliborka Zeljko je zaposlena u prosvjeti 25 godina, u Gradišci radi od 2000. godine , a u Osnovnoj školi „Sveti Sava„ Dubrave od 2006. godine

Share With: