Због техничке неисправности возила санкционисан 41 возач

Полицијска службеници Полицијске управе Градишка санкционисали су 41 возача због техничке неисправности возила током регионалне акције контроле саобраћаја.

Акција је спроведена у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, са акцентом на контролу техничке исправности аутобуса којима се врши организовани превоз дјеце основних и средњих школа, као и контролу техничке исправности других возила.

Контролисано је 119 учесника у саобраћају. Два возача су одбила контролу техничке исправности својих возила, а извршена је и контрола 28 возача аутобуса, који су у саобраћају затечени да управљају технички исправним возилима.

„Возач који у саобраћају на путу управља возилом који нема исправне прописане уређаје за управљање, уређаје за заустављање, пнеуматике и уређаје за спајање вучног и прикључног возила, искључиће се из саобраћаја и казнити новчаном казном у износу од 100,00 до 300,00 КМ, док ће новчаном казном у износу од 40,00 КМ бити санкционисан возач који у саобраћају на путу управља возилом које нема исправне прописане остале уређаје или опрему (свјетлосно-сигналне уређаје, уређаје за давање звучног сигнала и др.)“, наводе из Полицијске управе Градишка.

Из ове управе апелују на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.

М.Малешевић

Share With: