Због присуства алкохола у организму санкционисан 31 возач

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишк, од укупно 388 контролисаних учесника у саобраћају, 31 возач санкционисан због присуства алкохола у организму током акција која је протеклог викенда спрпведена са акцентом на контролу возача који возилима управљају под дејством алкохол, опојних дрога или лијекова који се не смију употребљавати за вријеме вожње.

Код два млада возача утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,1 до 0,3 промила, код 16 возача 0,31 до 0,8, а код 8 возача 0,81 до 1,5 промила.  Слободе је лишено пет возача код који је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 промила. Током акције дванаест возача санкционисано је и по другим основама.

Из Полицијске управа Градишка су поручили да ће наставити са сличним активностима и у наредном периоду, а све са циљњм подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.

Апелујеу на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

М.Малешевић

Share With: