Због одрона и поплава поједини путни правци затворени

Због мокрих и клизавих коловоза, те повећане опасности од одрона земље и камења на коловоз, саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија успорено. Скрећемо пажњу и на мјестимично смањену видљивост због магле у котлинама и дуж ријечних токова. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације, која регулише саобраћај. Подсјећамо, да је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове, на путевима БиХ обавезно од 01. новембра.

Забрањује се саобраћај за сва моторна возила на дионици магистралног пута МI-101 на траси кретања штићене личности, од Међународног аеродрома Бања Лука, преко Лакташа и Клашнице до Гламочана, данас, 6. новембра 2021. године, у времену од 11.00 до 12.00 и од 13.00 до 14.00 часова, односно у времену доласка и повратка штићене личности. Такође, на поменутој траси забрањује се саобраћај за теретна возила преко 7,5 тона укупне масе, као и превоз екплозивних материја на подручју општине Лакташи , у времену од 10.30 до 15.00 часова. 

На магистралном путу М-I 109 Фоча-Тјентиште у мјесту Трноваче због обореног стабла, саобраћај је обустављен.

На магистрални пут М-I 111 Сарајево-Фоча, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко 3,5 тоне и преусмјерен је преко Романије.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишкадионица Мраковица-Подградци.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: