Zbog brzine sankcionisan 131 vozač

U akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na brzinu kretanja vozila, na području Policijske uprave Gradiška kontrolisano je 140 učesnika u saobraćaju, dok je 131 vozač sankcionisan zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

Kod 108 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 kilometara na čas, kod 14 vozača prekoračenje brzine u rasponu od 20 do 30 kilometara na čas i kod devet vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 30 do 50 kilometara na čas, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška. 

Osnovni cilj ove akcije koja je sprovedena u srijedu, 19. juna, i juče jeste poboljšanje stanja bezbjednosti u saobraćaju. 

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, posebno da vozači motornih vozila brzinu kretanja prilagode stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustini saobraćaja, saobraćajnoj signalizaciji. 

Iz policije apeluju da učesnici u saobraćaju ne voze pod dejstvom alkohola, da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu i zakonske obaveze, te u saobraćaju učestvuju tehnički ispravnim vozilom i tako zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Share With: