Завршетак изградње и реконструкције путева до краја септембра

У наредних мјесец дана планирано је да се заврше сви радови на изградњи и реконструкцији локалних путева у Градишци, укупне дужине око 7 километара.

“У наредних неколико дана, извођач ће завршити земљане радове и тампонирање. Преостало је да се асфалтира десетак дионица у дужини од око  3 км”, истиче Ведран Кнежевић, начелник Одјељења за стамбене и комуналне послове града Градишка.

Реконструкција и изградња путева реализује се на подручју тринаест мјесних заједница у Градишци. Планом је предвиђена изградња 20 дионица.

Путеви се граде на подручју Горње Јурковице, Елезагића, Церовљана, Совјака, Жеравице, Брестовчине, Брезик Ламинаца, Петровог Села, Вакуфа, Горњих Подградаца, Бистрице, Крајишника и Дубрава.

Ове активности Градска управа, односно ресорно одјељење, реализује од средстава остварених од наканада за кориштење шума и шумског земљишта на простору града Градишка за 2023. годину. За ове намјене обезбијеђено је 600.000 КМ.

Дио новца, према плану којег је усвојила Скупштина Града Градишка, предвиђен је за подршку одрживом развоју заштићеног подручја.

Сања Т.

Share With: