Завршена тактичка вјежба МУП-а “Турјак 2023” (ВИДЕО, ФОТО)

Центар за обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске одржао је данас завршни дио дводневне тактичке вјежбе полицијских службеника на подручју Турјака.

Тим поводом представници Управе полиције МУП-а Српске и Полицијске  управе Градишка одржали су данас конфернцију за медије на којој су представили активности везане за тактичку вјежбу полицијских службеника са сценаријем рјешавања талачке кризе.

Милош Бркић, начелник Управе полиције МУП-а Српске рекао је да је циљ вјежбе “Турјак 2023”  увјежбавање и провјера обучености припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске за посебно организовање и координацију у кризним ситуацијама. Он је истакао да су у вјежби учествовали припадници Јединица жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, Управе за полицијску подршку и Полицијског преговарачког тима МУП РС .

Начелник Полицијске управе Градишка Слободан Торбица додао је да су у тактичкој вјежби “Турјак 2023” учествовали и припадници Полицијске управе Градишка. Торбица се захвалио грађанима Градишке на стрпљењу и разумјевању исказаном током спровођења вјежбе.

Г. Влаинић

Share With: