Завршен упис одликаша у средње школе

Први конкурсни рок за упис ученика у средње школе који имају 60 и више бодова је завршен. У три средње школе у Градишци ове године планиран је упис  укупно 384 ученика. Највеће интересовање одликаша владало је за занимање техничар информационих технологија у Техничкој школи Градишка за шта се одлучило њих 16.

Владо Tомић, директор Техничке школе Градишка каже да је план уписати  168 ученика у седам одјељења.

„Попуњена су одјељења техничар информационих технологија и техничар мехатронике. У четвртом степену остало је мјеста у занимању техничар за роботику, 15 мјеста и 22 мјеста у занимању техничар за обраду дрвета ЦНЦ као и мјеста у трећем степену образовања“ рекао је Томић.

За ученике које занима информатика мјеста има у Гимназији Градишка у  рачунарско-информатичком смјеру. У четири одјељења, Гимназија ове године планира упис 72 ученика.

Снежана Кочић, директор Гимназије Градишка истиче да има мјеста у сва три смјера, општом, језичком и рачунарско – информатичком и да су до сад документе предала 22 одликаша од којих је већина показала занимање за општи смјер.

У Средњој стручној и техничкој школи Градишка ове године у понуди су два нова занимања за која влада велико интересовање, царински и фармацеутски техничар.

Дарко Голић, директор Средње стручне и техничке школе Градишка каже да је ове године планиран упис 144 ученика и да су 53 одликаша показала интересовање за образовање у овој установи.

„У свих шест одјељења за свих шест занимања остало је мјеста. Остало је 5 мјеста за занимање царински техничар, 9 мјеста за занимање медицински техничар, 10 мјеста за фармацеутски техничар. Мјеста има и за оне које занима посао пословно правног техничара, дизајнер модни техничар као и кувар и конобар.

За ученике који имају мање од 60 бодова, пријем докумената за упис у средње четворогодишње и трогодишње школе почиње 26. јуна, а завршава се 28. јуна.

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње школе и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње 3. јула, а завршава се 5. јула.

Кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у средње школе у којима има слободног мјеста, и то од 10. до 14. јула.

Г.В.

Share With: