Завршен пети турнир “Back to school“ у организацији КК “Лидер“ (ФОТО, ВИДЕО)

На спортским теренима ОШ “Васа Чубриловић“ протеклог викенда завршен је пети хуманитарни турнир у уличној кошарци “Back to school“ у организацији Кошаркашког клуба “Лидер“ Градишка.

Тренер и оснивач КК “Лидер“ Огњенка Јовичић рекла је да је веома задовољна са овогодишњим турниром и да се успјех огледа у срећи малишана који су учествовали.

Ове године турнир је одржан у шест категорија у женској и мушкој конкуренцији.

У минибаскету славило је “Реал“, у категорији млађих пионирки и пионира најбољи су били “Дрина импекс“ и “Врели мајмуни“. Код пионирки и пионира побједници су били “Три на три Топола“ и “Козара“.

У кадетској конкуренцији шампиони су били “Три на три Топола“ и “Козара“, док су код јуниора славили “Симитекс“ и “Костајница“.

Код сениора прво мјесто припало је екипама “Гатачки волови“ и “Безимени“.

У шутирању за три поена најбољи је био Саво Мирјанић, са центра игралишта кошеве су постигли Сашка Кучина и Урош Ракић, док је побједник полигона би Давид Несторовић.

На овогодишњем турниру учествовале су 63 екипе из Градишке и сусједних општина. Циљ одржавања осим афирмације кошарке јесте прикупљање средстава којима ће се купити школски прибор за дјецу слабијег имовинског стања.

З. Калинац

Share With: