Zatvorena Likovna kolonija Gradiška

Mini izložbom danas je na Jezeru u Lamincima zatvorena 17. Likovna kolonija Gradiška.

Tokom sedam dana deset akademskih slikara iz Srbije i Republike Srpske stvaralo je na slobodnu temu različitim tehnikama.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika grada Gradiška, Milovan Čikić ocijenio je ovogodišnju koloniju kao veoma uspješnu što pokazuju i novonastala djela.Čikić je istakao da će u okviru manifestacije”Gradiška jesen “biti upriličena izložba na kojoj će biti izložene slike sa ovogodišnje kolonije.

Zatvaranju Kolonije prustvovala je zamjenica gradonačelnika grada Gradiška, Dragana Ilić, koja je istakla da Gradiška za kulturu iz budžeta godišnje izdvaja 1,2 miliona KM  i dodala da su u toku radovi na renoviranju depoa u Kulturnom centru gdje će biti smještena i umjetnička djela sa ovogodišnje Likovne kolonije u Gradišci. Ilićeva je zahvalila svima koji su podržali rad ovogodišnje Likovne kolonije prije svega, Zavičajnom muzeju i Kulturnom centru kao i medijima.

“Likovnom kolonijom zvanično je završeno i “Gradiško ljeto 2019”, u okviru kojeg je održano više od 30 različitih manifestacija na području grada“, istakla je Ilićeva i dodala da je poseban akcenat stavljen na kulturne manifestacije.

Likovna kolonija Gradiška otvorena je u subotu, 24.avgusta, a u ovogodišnjem sazivu učestvovali su akademski slikari: Miodrag i Mirjana Anđelković iz Niša, Emilija Boroja iz Novog Sada, Sanja Umićević iz Novog Grada, Maja Bojić iz Prijedora, Jelena Maleš i Nataša Gojković iz Banja Luke i akademski slikari iz Gradiške.

Share With: