Заражених 190, преминуло 13 лица

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 715 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 190 особе.

Ради се о 86 мушкарца и 104 жене, од којих су 38 млађе, 99 средње и 53 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 63 особе су из Бањалуке, 19 из Бијељине, 15 из Требиња, осам из Градишке, по седам из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Лакташа, по шест из Приједора и Рудог, по пет из Добоја, Кнежева, Угљевика и Фоче, три из Шипова, по двије из Берковића, Зворника, Котор Вароша, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Сокоца, Српца, Теслића и Модриче и по једна из Брода, Вукосавља, Гацка, Дервенте, Источне Илиџе, Осмака, Оштре Луке, Прњавора и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева. Ради се о седам мушкараца и шест жена, млађе и старије животне доби од којих су двије особе из Бањалуке и по једна из Берковића, Бијељине, Челинца, Дервенте, Добоја, Градишке, Козарске Дубице, Лакташа, Новог Града, Теслића и Требиња.

Share With: