Започета санација улегнућа коловоза на раскршћу код „старог храста“

Након што је протеклог викенда дошло до улегнућа земљишта и слијегања асфалтног слоја коловоза на раскршћу улица Видовданска и Кнеза Лазара код „старог храста“ у Градишци, грађевинска оператива комуналног предузећа „Водовод“ започела је санацију оштећења.

Дио улице Кнеза Лазара на улазу у раскршће је ограђен заштитном оградом и постављена је привремена саобраћајна сигнализација, па се возачима савјетује опрезнија и спорија вожња.

Начелник градског Одјељења за стамбене и комуналне послове Ведран Кнежевић подсјетио је да је и прије два мјесеца на истој локацији дошло до благог слијегања асфалта на коловозу, што је санирано приликом крпљења ударних рупа у граду.

„Тада се сумњало да је проблем у испирању земљишта због оштећења канализације али приликом испитивања канализационог колектора нису уочена никаква оштећења“, додао је Кнежевић.

Према његовим ријечима, висок ниво подземних вода онемогућава детаљну санацију због чега је за сада планирано само уклањање асфалтног слоја, насипање и равнање дијела коловоза који је оштећен.

Кнежевић је истакао да ће чим се створе услови још једном бити урађено детаљно снимање локације како би се утврдило да ли је до улегнућа коловоза и земљишта дошло због оштећења канализационог колектора или дјеловања подземних вода, те на основу тога урађен план санације.

Он је додао да коловоз на овом дијелу раскршћа неће бити асфалтиран све док се не утврди узрок и не санирају подземна оштећења.

М.Малешевић

Share With: