Заједничке посјете вјерским објектима и националним споменицима: Сарадња комшијских КУД-ова из Ламинаца и Дубрава (ФОТО)

Чланови културно-умјетничких друштва „Дукати“ из Брезик Ламинаца и „Бехар“ из Дубарва код Градишке, вишегодишњу, веома плодну сарадњу обогатили су заједничком посјетом вјерским објектима у Бањалуци и знаменитим националним споменицима у највећем граду Републике Српске.

Они су се упознали са духовним вриједностима, историјом и архитектуром Храма Христа Спаситеља, Катедрале Светог Бонавентуре, Ферхат-пашине џамије…

Млади чланови два фолклорна друштва, припадници различитих национАлности, посјетили су и Бањ брдо те неколико других националних споменика, по којима је Бањалука позната.

– На овом излету научили смо важну лекцију наше историје, културе, умјетности, упознали се са вриједностима духовног живота. За све нас, ово је веома вриједно искуство којим смо још боље учврстили нашу сарадњу – казао је за Српска инфо Елвис Мујкић, кореограф Културно-умјетничког друштва „Дукати“ из Брезик Ламинаца.

Иначе, ова два КУД-а организују заједничке наступе у својим срединама. Окупљају већину младих из Ламинаца и Дубрава, два највећа села у Лијевче пољу.

Милан Пилиповић / Српска инфо

Share With: