Top lista

Top lista za 23.10.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Zadovoljavajuća prohodnost puteva

U Republici Srpskoj  je zadovoljavajuća prohodnost putnih pravaca. U nižim predjelima kolovozi su vlažni i klizavi, dok u višim predjelima bilježimo poledicu i mjestimično ugažen snijeg na kolovozu, posebno preko prevoja, mostova,nadvožnjaka i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke i u kotlinama . U  usjecima i pored kamenih kosina skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Privremena saobraćajna signalizacija reguliše saobraćaj na dionicama gdje se izvode radovi. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

Na regionalnom putu  Crna Rijeka-Bjelajce saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu E-661 Banja Luka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, pa vozače molimo da voze opreznije i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Planirano je da ovi radovi traju do 16.04.2020. godine).

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta, ali danas se očekuje pojačana frekvencija vozila na graničnim prelazima.

Vozači, niti 1 čaša alkohola prije vožnje za bezbrižne praznike!

U toku je tradicionalna republička preventivna kampanja “Niti 1 čaša prije vožnje!”, kojom se želi ukazati na opasnosti upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Akcija traje do 31 januara.

Share With: