Забрана саобраћаја теретним возилима магистралним путевима Градишке и Козарске Дубице

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по претежно сувим коловозима. Возачима савјетујемо да вожњу прилагоде стању и условима на путу, посебно на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред ријечних токова, због могуће јутарње магле која смањује видљивост. На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене саобраћајне сигнализације која регулише саобраћај.

Данас (23.04.2023. године)  у времену од 06,00 до 16,00 часова, забрањује се саобраћај за сва моторна возила, осим возила која ће вршити превоз грађана посјетилаца поводом обиљежавања Дана сјећања на жртве злочина у мјесту Доња Градина на дионици магистралног пута М-И 100 Драксенић – гранични прелаз Доња Градина. Такође у истом временском периоду, забрањује се саобраћај за теретна возила преко 3,5 тоне укупне масе, на сљедећим дионицама магистралних путева:

– магистрални пут М-I 100 дионица Козарска Дубица – Костајница;

– магистрални пут М-I 100 дионица Козарска Дубица – Драксенић;

– магистрални пут М-I 102 дионица Драксенић – Градишка;

– магистрални пут М-II 501 дионица Козарска Дубица – Приједор.

Забрањује се превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју општина Козарска Дубица и Градишка, данас до 24,00 часа, на сљедећим путним правцима:

– магистрални пут М-I 100 дионица: Нови Град 2 – Костајница – Козарска Дубица 1 – Козарска Дубица 2 – Драксенић – гранични прелаз Градина.

– магистрални пут М-I 102 дионица: Драксенић – Врбашка 1 – Врбашка 2 – Чатрња – Градишка.

– магистрални пут М-II 502 дионица: Козарска Дубица 1 – Приједор 1.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: