За викенд „Дани зиме на Козари“

Током предстојећег викенда на Мраковици ће бити одржана привредно-туристичка манфестација „Дани зиме на Козари“.

За суботу, 28. јануара, је најављен планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова“Албатрос“ у којем се очекује 100 планинара из осам планинарских друштава из Републике Српске и региона.

Истог дана биће одржан и скијашки куп у организацији Планинарско-скијашког друштва „Љубијски рудар“ у којем ће учествовати ученици основних и средњих школа.

За недјељу, 29. јанаура, предвиђено је полагање вијенаца у меморијалној зони у 10.45 часова, свечано отварање манифестације у 11.00 часова, а потом спортско-забавна такмичења екипа из десетак општина и градова поткозарске регије.

Истог дана од 10.00 до 13.30 часова у гастро-такмичењу учествоваће 26 екипа из 13 општина и градова Републике Српске и Федерације БиХ у категоријама средње школе, извиђачи и планинари, те ловачка удружења.

За посјетиоце ће бити припремљено 1.000 порција пасуља.

У музичко-забавном програму учествују етно група Удружења жена „Јабука“ из Козарске Дубице, мушке и женске пјевачке групе Културно-умјетничког друштва „Уна“ из Новог Града, поп-рок група „Д бечарс“ /Тхе Бецхарс/ и ди-џеј Владимир Зорић.

Улазница у Национални парк „Козара“ уједно је и картица за томболу у којој ће се у 15.00 часова дијелити награде спонзора.

За посјетиоце манифестације организован је аутобуски превоз из Приједора с поласцима испред градског стадиона у недјељу, 29. јануара, од 9.00 до 10.00 часова.

Покровитељ манифестације је град Приједор, организатор овдашња Туристичка организација, а саорганизатори Национални парк „Козара“ и туристичке организације Републике Српске, града Градишка и општина Козарска Дубица, Нови Град и Костајница.

„Дани зиме на Козари“ одржавају се шеснаести пут.

СРНА

Share With: