Top lista

Top lista za 06.06.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 miliona evra

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Zakser potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 miliona evra za projekat “Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci”.

Nakon potpisivanja sporazuma Bevanda je rekao da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoline u Gradišci, čime će se unaprijediti kvalitet života stanovništva ove regije.

On je podsjetio da je prethodno Vlada Njemačke za isti projekat obezbijedila 10,2 miliona evra, te naglasio da su ovakvi sporazumi bitni jer su fokusirani na poboljšanje uslova života običnih građana i lokalnih zajednica u BiH.

“Ovog puta će benefite takvog projekta osjetiti građani Gradiške. Nadam se da će radovi biti okončani u skladu sa rokovima”, rekao je Bevanda na konferenciji za novinare.

On je zahvalio vladama Švajcarske i Njemačke koje su podržale ovaj projekat, te Njemačkoj razvojnoj agenciji putem koje će on biti implementiran.

Obraćajući se prisutnima, Zakserova je rekla da je ovaj projekat pokazatelj koliko lokalne zajednice u BiH mogu dosta toga uraditi kada se angažuju političari iz tih sredina.

“Želim naglasiti da imamo dobru saradnju sa Gradiškom, zahvaljujući njenom gradonačelniku i odbornicima u ovoj lokalnoj zajednici”, istakla je Zakserova, te dodala da je ovaj grant, ne samo poklon švajcarskih poreskih obveznika Gradišci, već čitavoj planeti Zemlji, odnosno zaštiti njene klime.

Prema njenim riječima, uz ova grant sredstva dolazi i odgovornost, odnosno sredstva treba da se iskoriste za zaštitu rijeka u BiH.

Zakserova je pozvala sve građane BiH da učestvuju u kreiranju ovakvih projekata, kako bi se spriječilo zagađivanje prirode.

Share With: