Top lista

Top lista za 30.05.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Za izgradnju puta u Liskovcu izdvojeno 172.000 KM

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić danas su u mjesnoj zajednici Liskovac svečano otvorili novoasfaltiranu dionicu puta dužine 1.370 metara.

Adžić je naveo da je izgradnja ovog puta koštala 172.000 KM, od čega je polovinu sredstava ili 86.000 finansiralo federalno ministarstvo, a po 25 odsto sredstava, odnosno po 43.000 KM,  izdvojili su Gradska uprava Gradiška i mještani Liskovca.

On je zahvalio minstru Ramiću i federalnom ministarstvu za raseljena lica i izbjeglice, koji su pokazali da su spremni da pomognu povratnike na području Gradiške i zajedno sa Gradskom upravom rješavaju probleme izgradnje infrastrukture  u povratničkim naseljima.

Adžić je apelovao na federalno ministarstvo tokom narednog javnog poziva za dodjelu sredstava povratnicima da uvaži potrebe stanovnika u drugim mjesnim zajednicama na području Gradiške, gdje pretežno žive povratnici bošnjačke nacionalnosti.

„Imamo u nekim povratničkim naseljima saobraćajnice koje nisu ni asfaltirane, a Gradska urpava je spremna da učestvuje u tim projektima i sa više od 25 odsto potrebnih sredstava. Nakon razgovora sa ministrom Ramićem nadam se da ćemo ove aktivnosti proširiti i na naselja kao što su Rovine, Obradovac, Lipovača i dio samog grada“,naglasio je Adžić.

Ministar za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH Edin Ramić rekao je da je izgradnja puta u Liskovcu jedan od brojnih projekata koje resorno federalno ministarstvo realizuje u sradanji sa Gradskom upravom Gradiška.

„Raduje me da svake godine realizujemo neki značajniji projekat gdje učestvuju i mještani i grad Gradiška. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti ovu saradnju u interesu svih građana Gradiške“, naglasio je Ramić.

On je najavio da će krajem godine Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice Federacije BiH objaviti  novi javni poziv, te da će naći načina da podrže projekte koji zajednički predlože građani i grad Gradiška.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Liskovac Elmir Demo rekao je da je u prethodnim godinama dosta rađeno u ovom mjestu, izgrađen je vodovod, javna rasvjeta i asfaltirane tri dionice puta, te je rekonstruisan društveni dom.

On je naglasio da i nakon izgradnje pomnute dionice puta žele da nastave sa izgradnjom infrastrukture, navodeći da u svim projektima zanačajnim sredstvima učestvuju i  ljudi iz ovogo mjesta koji trenutno žive u dijaspori.

Demo je dodao da ovakvim projetkima žele da zadrže građane u ovoj mjesnoj zajednici, u čemu uvijek imaju podršku Gradske uprave Gradiška.

Share With: