Za izgradnju lokalnih puteva u 2022. godini 700.000 KM

Nacrtom Plana korištenja sredstava ostvarenih od nakanada po osnovu korištenja šuma i šumskog zamljišta za 2022. godinu, koji je usvojen na posljednjoj sjednici Skupštine grada Gradiška i upućen u javnu raspravu, planirano je da se za izgradnju i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Gradiške izdvoji ukupno 700.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove u Gradskoj upravi grada Gradiška Vedran Knežević rekao je, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, da je ovim planom predviđeno da se u devet mjesnih zajednica izgradi 11 dionica puta, ukupne dužine 8.460 metara.

„Predviđeno je asfaltiranje tri dionice puta u mjesnoj zajednici Turjak i po jedne dionice u mjesnim zajednicama Grabavci, Sovjak, Cerovljani, Donjim i Gornjim Podgradcima, Seferovcima, Kozincima i Kočićevu. Od navedenih 11 dionica puteva, devet se odnosi na asfaltiranje makadamskih puteva, a tri na potpunu rekonstrukciju postojećih asfaltinih puteva koji su lošem stanju“, pojasnio je Knežević.

Nacrtom Plana korištenja sredstava ostvarenih od koncesionih naknada, koji je takođe usvojen na posljednjoj sjednici gradske skupštine i upućen u javnu raspravu, planirano je da se u 2022. godini izdvoji 150.000 KM za realizaciju dva projekta izgradnje ulica i parking prostora u gradskoj zoni.

„50.000 KM će biti uloženo u izgradnju Jerusalimske ulice ukupne dužine 270 metara, sa kompletnom oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, a 100.000 KM za modernizaciju parking prostora između ulica Vidovdanske, Mis Irbi i Nikole Tesle“, istakao je Knežević.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Gradiška usvojena su i tri nacrta programa za 2022. godinu, a riječ je o programima tekućeg održavanja i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva, tekućeg održavanja i rekonstrukcije hidromelioracionog sistema i Programa zajedničke komunalne potrošnje.

Knežević je naveo da je Nacrtom Programa tekućeg održavanja i rekonstrukcije loklanih i nekategorisanih puteva planirano da se za ove namjene iz gradskog bužeta za iduću godinu izdvoji ukupno 300.000 KM.

Iznos od 300.000 KM u idućoj godini biće izdvojen i za tekuće održavanje hidromelioracionog sistema, dok je za zajedničku komunalnu potrošnju predviđeno 1.604.000 KM.

Svih pet dokumenata koji su usvojeni u formi nacrta, a čije je obrađivač gradsko Odjeljenje za komunalne i stambene poslove, su u postupku javne rasprave koja traje do 9. decembra.

M. Malešević

Share With: