За голове ваља зарадити!

Мали фудбал свакодневно се игра на паркиралишту иза зграде Г8 у градишком насељу Сењак. Након што циглом или крупнијим каменом означе голове на обје стране, мноштво дјеце, већином дјечака из двије сусједне зграде, распореде се у екипе и креће утакмица.

Ипак, кадa би имали голове, игра би била занимљивија, свјесни су мали фудбалери.

У жељи да напокон поставе голове, Лазар, Матеј, Михајло, Урош, Дамјан, Данило, али и Сара и Андреја, осмислили су како да за голове и „зараде“.

Њихов пажљиво осмишљен „пројекат“ реализује се под паролом „Од блата до злата!“. На импровизованом штанду испред зграде продају старе књиге, романе, торбице, слаткише…

Данас су отишли и корак даље. Од свог новца купили су лимун и за пролазнике правили освјежавајући напитак. До сада су прикупили трећину новца потребног за куповину голова. Касу увече, под будним оком родитељa, отварају и броје новац.

Најмлађа Николета, љубимица цијеле екипе, реализацију „пројекта“ најчешће, надгледа са балкона, јер су је „освојиле“ оспице.

Родитељи су свакодневно у њиховој близини и надгледају и игру и „посао“ ове повелике групе дјеце. Сматрају важним да дјеца од најранијег узраста уче како се трудом могу остварити жеље.

Група малишана с краја Видовданске улице на Сењаку доспјела је у медије још прошле зиме када су направили величанственог Сњешка Бијелића.

Сања Т.

Share With: