Top lista

Top lista za 06.03.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Za 15 subjekata kazne od 15.100 KM zbog nepoštovanja mjera

Inspektori su proteklog vikenda na području Republike Srpske utvrdili nepravilnosti u 15 od 595 kontrola poštovanja mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, te su subjektima izrečene kazne u vrijednosti od 15.100 KM.
Kazne su izrečene jer se nisu dosljedno pridržavali propisanih preventivnih mjera koje se odnose na obezbjeđivanje socijalne distance, broj lica koja su istovremeno boravila u objektu i korištenje zaštitne opreme, a akcenat je bio na ugostiteljskim objektima u večernjim časovima i vozilima javnog prevoza koji zbog frekvencije građana na dnevnom nivou predstavljaju visokorizične subjekte.

Kontrolu je sprovela Republučka uprava za inspekcijske poslove u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata Republike Srpske navode da inspektori pojačano kontrolišu poslovne subjekte u popodnevnim časovima i u dane vikenda, imajući u vidu pogoršanje epidemiološke situacije.

“Upozoravamo privredne subjekte da poštuju mjere zaštite od epidemije. Dolazak inspektora može se očekivati u bilo koje doba dana, a za svako kršenje preventivnih mjera preduzimaće se zakonom predviđene represivne mjere”, upozoravaju iz Inspektorata.

U saopštenju je istaknuto da je od velikog značaja da poslovni subjekti rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto, što je važno ne samo radi zaštite korisnika usluga, veći i radnika, jer je lična odgovornost najbolja preventivna mjera.

“Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a s ciljem što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom”, poručili su iz Inspektorata.

Share With: