Top lista
Top lista za 21.12.2019.god.
Glasaj
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Vujinić: raditi na jačanju turističke ponude Gradiške

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije grada Gradiška Miloš Vujinić rekao je, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške“, da Gradiška ima dobar turistički potencijal, ali da je potrebno dosta raditi na jačnju turističke ponude da bi ovu granu privrede podigli na što viši nivo.

„Gradiška ima dosta planinarskih i biciklističkih staza u Potkozarju, koje treba mapirati i urediti, te razne druge turistima zanimljive lokalitete u Lijevču polju i gradu. Došlo je do ekspanzije izletišta, a potrebno je razmišljati i o seoskim domaćinstvima u turizmu, jer se za razvoj seoskog turizma može dobiti značajna podrška Ministarstva trgovine i turizma i Ministarstva poljoprivrede“, naveo je Vujinić, dodajući da Gradiška ima i razvijen manifestacioni turizam.

Vujinić, koji je za vršioca dužnosti direktora gradiške Turističke organizacije imenovan početkom avgusta, rekao je da će cilj ove ustanove u narednom periodu biti da se dodatno podigne kvalitet manifestacija, za šta očekuje podršku Gradske uprave i gradiških ustanova, preduzeća, udruženja i organizacija.

„Osim mapiranja svih turističkih potencijala i animiranja seoskih domaćinstava da se bave turizmom, cilj je da se radi na razvoju digitalnog markentinga i promocije turističkih potencijala i sadržaja na području Gradiške“, istakao je Vujinić.

On je naglasio da se turizam Gradiške, zbog nedostatka smještajnih kapaciteta, sada fokusira pretežno na lokalno stanovništvo i turiste iz okolnih lokalnih zajednica, ali da u budućnosti, kao grad sa dva granična prelaza, mora da radi na dovođenju stranih turista.

„U posljednje vrijeme na našem području imamo ekspanziju turista iz Slovenije i Hrvatske, kojima grad Gradiška ima šta da ponudi, ali je potrebno da u saradnji sa drugim lokalnim zajednicama banjalučke regije to uklopimo u regionalnu ponudu koja bi stranim turistima obezbjedila kvalitetan sadržaj za pet do sedam dana boravka na ovim prostorima“, pojasnio je Vujinić.

Govoreći o programu manifestacije „Gradiško ljeto 2019“, Vujinić je rakao da su do sada organizovane brojne manifestacije, koje su bile kvalitetne i dobro posjećene, poput turnira u malom fudbalu i stritbolu, festivala zanatskog piva, koncerta Sanje Ilić i Balkanike, te brojnih kulturnih manifestacije u gradu i tradicionalnih manifestacija u gradiškim selima.

„Do kraja „Gradiškog ljeta“ predviđena je izložba oldtajmera, koja će biti održana 18. avgusta na platou Kulturnog centra u Gradišci od 11 do 13 časova, te Likovna kolonija na jezeru u Lamincima, koja će biti održana od 24. do 30. avgusta“, naveo je Vujinić.

On je istakao da Turistička organizacija već priprema brojne sadržaje za „Gradišku jesen“, među kojima je izdvojio međunarodnu izložbu pasa u Brestovčini, „Moto fest“ i koncert Dejana Petrovića i Big benda, Dane starih zanata,  Dane voća u Podgradcima i planinarsku akciju u organizaciju Planinarskog sportskog društva „Patrija“.

Vujinić je zaključio da gradiška Turistička organizacija ima kvalitetan tim mladih ljudi, koji imaju cilj da unaprijede i osmisle kvalitetne sadržaje, kako za lokalno stanovništvo, tako i za domaće i strane turiste.

Share With: