Вриједна донација ЈПУ “Лепа Рaдић“

Развојна агенција Градишка донирала је данас ЈПУ “Лепа Радић“ Градишка дидактичке играчке осмишљене у Центру за истраживање и развој прoизвода који функционише у оквиру Агенције.

Директор Развојне агенције Градишка Богдан Вицановић  појаснио је да су посредством Центра за истраживање и развој производа од дрвета, који дјелује у оквиру Агенције крајем прошле године дошли на идеју да искористе своје људске и материјалне ресурсе и направе нешто корисно за најмлађе. Вриједност донираних дидактичких сетова је 3.000КМ.

Пет сетова дидактичких играчака осмислили су запослени у Центру за истраживање и развој производа од дрвета. Александар Иваштанин, главни инжењер рекао је да је процес, од идеје до израде, трајао око мјесец дана и да су им партнери били Техничка школа Градишка, чији ученици су учествовали у изради играчака и предузеће “Бор“ Градишка, које је донирало материјал.

Директор Јавне предшколске установе “Лепа Радић“ Сузана Иваштанин захвалила се на донацији полигона за физички развој и нагласила да су играчке потрошни материјал и да ће им ове, израђене од дрвета, дуже трајати.

У Центру за истраживање и развој ангажовани су и на другим пројектима. Добру сарадњу остварили су са Машинским и Шумарским факултетом Универзитета у Бања Луци.

С.Видовић

Share With: