Top lista

Top lista za 3.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Vrhovac: Nije lako biti žena u privredi, postoje prepreke ali i prednosti

Usuditi se, to je cijena napretka, rekla je preduzetnica Milena Vrhovac, direktor i suvlasnik preduzeća „Bor“ Gradiška, gostujući u emisiji „Žene i mogućnosti“ Radio Gradiške.

Vrhovac, koja član Savjeta za žensko preduzetništvo u Područnoj privrednoj komori Banjaluka i član Upravnog odbora Privredne komore Republike Srpske,  je istakla da nije lako biti žena u privredi, da postoje određne prepreke, ali isto tako i prednosti.

Vrhovac je naglasila da se još uvijek suočavamo se određenim predsrasudama i da ne znamo gdje se obratiti i dobiti određene savjete, u čemu značajnu ulogu ima Privredna komora koja kao neproftna organizacija predstavlja vezu privrednika i organizacija stručnih ljudi za prevazilađenje problema i predstavlja ih u resornom Ministarstvu i Vladi.

Ona je podsjetila da je Savjet za žensko preduzetništvo osnovan 2010. godine i da je za deset godina postojanja učinjeno mnogo stvari na pikupljanju podataka o ženama preduzetnicama, saradnji sa drugim organizacijama i asocijacijama, te naglasila da je prošle godine godine održan prvi Sajam ženskog preduzetništva u Banjaluci.

„U proteklih deset godina Savjeta organizovani su  mnogi okrugli stolovi, javne diskusije i promocije ženskog preduzetništva gdje smo pokušavali da odgovorimo na brojna pitanja koja muče žene u poslovnom svijetu“, rekla je Vrhovac i dodala da je prvi korak najbitniji.

Ona je apelovala na sve mlade da se snažnije uključe u razvoja svog društva i slijede svoje snove uključujući se u privredne aktivnosti, te navela da postoje brojne mogućnosti i projekti za preduzetništvo na lokalnom nivou.

Vrhovac je istakla da ima veliki broj žena privrednica i da je na području Gradiške potrebno veće udruživanje žena.

Ona je naglasila da je godinama aktivna na svim poljima jer želi doprinijeti durštvu i sredini u kojoj živi, da svima bude bolje i da njena djeca i unučad ostanu da žive na ovim prostorima.

Milena Vrhovac je član Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a Gradiška , član Predsjedništva Aktiva žena Gradskog odbora i predsjednik Mjesnog odbora SNSD Kozincima.

Share With: