Врховац: Михајлица тражи извјештај који је Народна Скупштина Републике Српске већ усвојила

Директор Инвестиционо-развоје банке Републике Српске Дражен Врховац  јавно је замолио народног посланика Миланка Михајлицу, којег је замолио и у званичном одговору на посланичко питање, да престане да злоупотребљава ту часну функцију како би ширио дезинформације и стварао погрешну слику у јавности о Инвестиционо-развојној банци Републике Српске.

Он је рекао да Михајилица упорно тражи да Инвестиционо-развојна банка Републике Српске достави извјештај о пословању за 2021. годину, иако је лично он дискутовао управо о том извјештају на сједници Народне скупштине Републике Српске у марту ове године.

„Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске а.д. Бања Лука и фондова за 2021. годину, са извјештајем независног спољног ревизора усвојен је на Другој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске, одржаној 14. марта 2023. године“, каже Врховац.

Он је такође рекао да је Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке Републике Српске са фондовима за 2022. годину, са извјештајем независног спољног ревизора спреман и биће упућен у редовну парламентарну процедуру. Све ове информације су достављене у одговору  Инвестиционо-развојне банке Републике Српске на посланичко питање Миланка Михајлице.

„Не желим да вјерујем да било који народни посланик има свјесну намјеру да направи штету. Народна скупштина Републике Српске је чврст темељ Републике Српске, а Инвестиционо-развојна банка Републике Српске озбиљна институција. Није у реду ни са професионалне, али ни са људске стране да се на неистинитим информацијама купе политички поени и да се на такав начин обмањује јавност“, рекао је Врховац.

Share With: