Vozačima se preporučuje maksimalno oprezna vožnja

Na području Nevesinja i Gacka pada snijeg koji se zadržava na kolovozima, pa iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, kao i posjedovanje zimske opreme iako je zakonska odredba o tome prošla.

U ostalom dijelu Republike Srpske intenzivno pada kiša, pa se saobraćaj odvija usporeno i otežano, po mokrim i klizavim kolovozima na kojima je velika količina vode.
Magle mjestimično ima u kotlinama i duž riječnih tokova, te preko prevoja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog sanacije odrona.

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac saobraća se jednom trakom, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

U toku je i izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu „9. januar“, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja saobraćaj je zatvoren za teretna vozila i autobuse zbog bezbjednosnih razloga.

Share With: