Волонтери – богатство нашег града (ВИДЕО)

Прије неколико дана обиљежени Међународни дан волонтера био је прилика да се овој племенитој дјелатности укаже додатна пажња. Град Градишка је имала и посебну част да највише републичко признање за волонтере Републике Српске припадне једној од наших младих суграђанки, Анастасији Катић из Удружења „Мост“.

Она је, као гошћа јутарњег програма РТВГ, искористила прилику да нас поближе упозна са тим што су она и њене колегинице и колеге предузели у посљедњих годину дана. Осврнула се на одличну сарадњу са Градском управом око креирања и провођења Политике волонтирања. Уједно, гледаоци су имали прилику да чују како је успостављена одлична сарадња са локалним заједницама у окружењу (Бања Лука, Србац и Лакташи), са чијим је омладинским центрима организовано неколико успјешних акција.

Изразила је наду да ће још већи број њених вршњака привући идеја волонтирања која поред квалитетног организовања слободног времена доноси и посебно задовољство због чињенице да волонтирање додатно обогаћује свакодневицу локалне заједнице.

Н.Р.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NafQsMlnwAE[/embedyt]

Share With: