Вода на коловозу отежава саобраћај

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима. Из АМС Српске скрећу пажњу и на повећану опасност од одрона и активирања клизишта те на веће количине воде која се задржава на коловозу.Возачима савјетују опрезну и спорију вожњу.

Због излијевања воде на коловоз поново је у прекиду одвијање саобраћаја на дионици регионалног пута Благај Јапра-Будимлић Јапра у мјесту Сухача.На магистралном путу М-14 Козарска Дубица-Костајница, у мјесту Шпиља саобраћај је потпуно обустављен за путничка возила и преусмјерен преко мјеста Верија док теретна возила саобраћају  отежано. На излазу из Костајнице према Козарској Дубици, у улици Ранка Шипке, саобраћај је потпуно обустављен.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измјењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Share With: